logo heemkundige kring
heemkundige kring diepenbeek vzw
terug naar begin
naar pagina-einde
vorige
volgende

24 maart 2015 "Tentoonstelling WO I - Jean Palmers"

Om 18 u werd de tentoonstelling geopend in de BIB met een drink.
Naast Lieske waren ook de dochter Lieve en zoon Jan aanwezig.

Het is een uitgebreide tentoonstelling waar al de documenten, foto's en decoraties op een kunstzinnige manier zijn gerangschikt in de tentoonstellingskasten.
Willy Billen, voorzitter van de BIB bedankte Lieske in het openingswoord voor de uitgebreide documentatie die ze al die jaren zorgvuldig bewaarde als aandenken en uit respect voor haar vader die 4 jaar aan het front verbleef.
Willy liet ook weten dat het de bedoeling is regelmatig korte tentoonstellingen te organiseren van oudstijders gedurende de komende 4 jaren(2014-2018) als aandenken aan de 4 jarige eerste wereldoorlog 14-18.

Het was een ontroerend moment toen Lieske een oorlogsliedje zong in het Frans :" Le sentinel". Het frêle 85 jarige vrouwtje stond trots en zichtbaar tot tranen toe geroerd voor de decoraties van haar vader met zachte stem het liedje te zingen dat ook haar vader waarschijnlijk 100 jaar geleden zong in de loopgracht. Ze werd door gitarist Eric Blokken subtiel begeleid.

Nadien heeft Lieske nog een mooi gedicht in het Nederlands voorgedragen over de grote oorlog.

Na een glas wijn en hapjes werd de openingsreceptie afgesloten. Het aanwezige publiek zal er een warme herinnering aan bewaren

terug naar begin vorige volgende

 

Bijgewerkt op:  11-03-2020